Most már büszkén mondhatom, tényleg megérte a napelem!

Meséltem már itt, valamint itt is részleteztem, hogy egy autós találkozón hallottam először a napelemekről és el is döntöttem, hogy szereltetek az otthonunkra napelemeket. Azóta ez már rég megtörtént és el kell hogy mondjam, hogy a napelemekre költött pénz, az engedélyek megszerzésével eltöltött idő és a napelem inverter ára mind meg fog fizetődni. Még jövő időben beszélek, mert nyilván másfél év használat alatt még nem térült meg, de jó úton haladok. El sem tudjátok képzelni, hogy mennyire jó érzés nulla forintos villanyszámlát kapni. Annál többet költhetek az autómra.

Csodálkoztok, hogy még mindig kapok villanyszámlát? Igen, ez azért van, mert még mindig csatlakozva vagyok a szolgáltatóhoz és amikor épp rosszabb idő van, nem süt kellően a nap, akkor az ő áramát használom. Ellenkező esetben pedig, ha szép idő van, de nem használunk áramot otthon, akkor a hálózatba kerül a napelemek csinálta áram. Így lesz nulla a villanyszámla. Az előbb említett inverter pedig azért fontos, mert ő csinál váltóáramot az egyenáramból, amit a napelem hoz létre. Mi a felszereléseinkben az utóbbit használjuk, semelyik háztartási eszközünk sem tudna semmit kezdeni az előbbivel.

A lényeg, hogy nagyon jó üzletet kötöttem ezzel a befektetéssel. Azóta is próbálok ilyen éberen járni az autós találkozókon és nem csak az autókra figyelni, hanem meghallani és meglátni mindent, amit érdemes.