Irány az autóstalálkozó: itt aztán még napelem is szóba kerülhet

Imádom a veterán autókat! Réges-régi szenvedélyem ez, már gyerekkoromban is lenyűgöztek a régi, de még mindig működő gépcsodák, a gyönyörű, művész tervezte karosszériák, a búgó motorok, a régi idők szabadságérzete. Egyik nagy álmom teljesült, amikor nekem is lehetőségem lett vásárolni egy kimustrált, szörnyű állapotban lévő ’50-es évekbeli amerikai izomautót, amit aztán évekig javítgattam, csinosítgattam mire olyan állapotú lett, hogy utcára is ki lehetett vele menni. Na de amikor eljött az a pillanat, akkor nem volt megállás! Végre itt volt a lehetőség, hogy én is megmutassam: nem veszett még ki a jampec-vér! Azóta is rendszeres résztvevője vagyok a különböző autóstalálkozóknak, felvonulásoknak, és meg kell, hogy mondjam, nagyon élvezem!

De nem csak a hangulat miatt érdemes ilyen találkozókra, fesztiválokra menni, hanem mert rengeteg érdekes és értékes ismeretségre lehet szert tenni. Például egy három évvel ezelőtti ilyen eseménykor sikerült megismerkednem egy hozzám hasonló korú, ugyanolyan autót vezető fickóval, akivel az alatt a néhány nap alatt össze is barátkoztunk. Aztán tavaly és idén is összefutottunk ugyanott, és úgy örültünk egymásnak, mintha együtt nőttünk volna fel. Valahogy ez az érdeklődési kör összehozza az embereket. Boldogan újságolta, hogy a tavalyi fesztivál után micsoda fejlesztésbe fogott: pályázatot nyújtott be állami támogatásra, és építtetett a házára egy napelemes rendszert. Elmondása szerint már így, kevesebb, mint egy év alatt sokat spórolt a villanyszámlán, úgyhogy azóta minden ismerősének csak ajánlja, akivel összefut. Itt a találkozón is már legalább három másik autóbolondnak elmesélte.

itt

Engem rögtön felcsigázott a dolog, mert egy ideje már én is kacérkodtam a gondolattal, hiszen egy ilyen nagy autót, mint ami nekem van, nem olcsó fenntartani, úgyhogy el kell kezdeni spórolni ahol csak tudok. Kértem, hogy küldje majd át e-mailben az oldalnak a címét, ahol érdeklődni, informálódni tudnék. Megígérte, hogy amint hazaér, az első dolgai között lesz. A továbbiakban nemigen került szóba a téma, inkább élveztük a felvonulást, a figyelmet, és élveztük a hangulatot.

Aztán, ahogy megbeszéltük, a találkozó utáni másnap már meg is jött tőle a levél, amiben jelezte, hogy itt találok egy nagyon hasznos oldalt, mert egyrészt sok mindent megtudhatok a napelem rendszerekkel és pályázatokkal kapcsolatban, másrészt akár árajánlatot is kérhetek az üzemeltető cégtől, akik neki is sokat segítettek a pályázásban, és kivitelezték az ő rendszerét. Na, nem is kellett sokat unszolni, már vetettem is bele magam az okulásba. Rendesen átnéztem, áttanulmányoztam minden rám vonatkozó információt, és arra a következtetésre jutottam, hogy egyértelműen a támogatott, 0%-os hitellel járok a legjobban. Kértem is ajánlatot a cégtől, mert ezt nem akartam kihagyni.

Nagyon kellemes, alapos tájékoztatást kaptam, hogy az általam megadott paraméterek alapján hogyan és mennyiért tudnának nekem is napelem rendszert építeni, szóval már csak a hiteligénylés volt hátra. Ebben is segítségemre voltak, nélkülük azt hiszem elvesztem volna a banki iratok, jogi procedúrák között.Elvileg hamarosan már választ kell kapnom az elbírálásról, és ha sikerül, akkor még lehet rá esély, hogy az év vége felé én is elmondhassam magamról: büszke veterán autó és napelem rajongó és tulajdonos vagyok. És a barátomnak is hálás vagyok, mert nélküle még mindig itt toporognék, és azt se tudnám, hogyan kezdjem el az egészet.