Veterán autóstalálkozóról gondolatban fémfeldolgozó üzembe mentünk el

Kisfiam imádja a régebbi típusú veterán kocsikat, kezdve a Volkswagen bogaraktól kezdve a Trabantokon át a klasszikus Fiat 500-asig bezárólag. Ha a környéken veterán, vagy nem veterán autóstalálkozó van, mi mindig ellátogatunk oda. Ilyenkor a gyerek hosszasan sétálgat fel-alá, nézelődik, és érdeklődve teszi fel kérdéseit az autók tulajdonosainak.

Legutóbbi alkalommal, amikor kijutottunk egy ilyen találkozóra, egy nagyon szép 601-es, citromsárga Tranbant előtt állt meg. Érdeklődve kérdezgette az idős bácsit, akinek az autó a tulajdonában volt. Kiderült, hogy az autót ő is használtan vásárolta és hobbiból úgy újítgatta fel, ahogyan ideje és persze az anyagiak engedték. Mert tudjuk ugye, hogy azért az ilyesfajta hobbi nem olcsó mulatság azért. Elárulta, hogy több alkatrész, például a kilincs is hiányzott az autóról, amit úgy kellett utólag megcsináltatnia és felszereltetnie. A gyerek meglepődve nézett, hogy ilyesmit lehet csináltatni? És mégis hol?  Elmondta neki, hogy vannak erre szakosodott speciális üzemek, és vállalatok, amelyeket fel lehet ilyen különleges igényekkel keresni.

Ilyen például a budapesti Acélpartner Kft is, amely többek között CNC vezérelt láng- és plazmavágással, hegesztési gyök előkészítéssel és szemcseszórásos felülettisztítással foglalkozik. Honlapjuk és fő tevékenységük a letisztult, kellemes felületű https://acelpartner.hu/langvagas weboldalon érhető el.

A vállalat 1999-ben alakult, Budapesten a tizedik kerületben végzi tevékenységét, a volt Vegyipari Gépgyár területén. Fő tevékenységei közé tartozik a melegen hengerelt lemezek lángvágása 5 és 280 mm között, valamint a plazmavágás 3-60 mm lemezvastagságig.

Képzett technológusaik az ügyfelek segítségére vannak az elképzelés megvalósításának minden mozzanatában, a műszaki rajzok elkészítésétől kezdve a megfelelő anyag és technológia kiválasztásán át a kész termék legyártásáig. Emellett gondoskodnak az alapanyagbeszerzésről, vállalják a rövid vállalási határidőket nagyszámú megrendelés esetén is.

Ez többek között annak is köszönhető, hogy olyan gépekkel dolgoznak, amelyek képesek a bonyolultabb fémfeldolgozási eljárásokat is elvégezni, és követni a vevői igényeket és trendeket. Másodsorban saját raktérkészletről dolgoznak, így nem jelent gondot a rövid vállalási határidők teljesítése sem. Az éves szinten megmozgatott anyagmennyiség többezer tonnára rúg, és ez azért elég szép teljesítmény.

Feldolgozási kapacitásuk vágott lemeztermékek esetén körülbelül 6000-7000 tonna. Főbb partnereik az energiaipari, vegyipari és az építőipari szegmenseiből kerülnek ki ,és jelen vannak a hazai és a nemzetközi piacon is. Mindig igyekeznek követni a folyamatosan változó vevői igényeket és a folyamatosan fejlődő fémfeldolgozási technológiákat. ennek is köszönhető, hogy egy évtizede már folyamatos fejlődést mutatnak a piacon.

A CNC vezérelt fémfeldolgozási eljárások mellet az Acélparter Kft egyéb tevékenységeket is végez. Ezen szolgáltatások fellelhetők a https://acelpartner.hu/langvagas oldalon. Ez az oldal rendkívül információdús, és már pár pillantás után is az lehet róla a benyomásunk, hogy egy profi, tapasztalt céggel van dolgunk, amely nagyon is érti a dolgát.

Foglalkoznak még egyéb tevékenységekkel is, például acélszerkezetgyártással, és építőipari kivitelezéssel is. Előbbiek körébe tartozik, hogy vállalják különböző acél részegységek készre gyártását, melyet partnercégükkel közösen végeznek el. Ezen kívül végeznek építőipari munkavégzést is. Ide tartozik a különböző lakatos, kőműves és építőmesteri munkák kivitelezése is, vállalkozói szerződés alapján.

Megtalálhatunk a honlapjunkon minden olyan tudnivalót, amely a CNC vágással és a különféle fémfeldolgozási eljárásokkal kapcsolatos. Még egy acélkisokos menüpont is található a cég weboldalán, ami leírja a legfontosabb tudnivalókat az acél tulajdonságairól, az acéltermékekről, a különböző ötvözési eljárásokról. Ez azért is rendkívül szimpatikus dolog, mert így a hozzá nem értő ügyfelek is megismerkedhetnek ennek a speciális ipari ágazatnak a fő tevékenységeivel közérthető nyelven.

Szerintem, ha autókilincset szeretnénk javíttatni a veterán Trabantunkba, az Acélpartner Kft.-t minden bizonnyal bátran kereshetnénk fel ezügyben.