Természetes autóillatosítót ajándékozok az autósport őrült barátomnak

A legjobb barátom, Csabi igazi autósport őrült. Akárhányszor van verseny a Hungaroringen, abban biztos lehetsz, hogy ő mindig ott van. Kicsit a keresztapukámra is emlékeztet, ugyanis mindkettejüknél Forma 1 közvetítés szokott menni hétvégente a tévében, ha átmegyek hozzájuk látogatóba. Nem csak a sportszerű autózásért rajong. A saját kocsijába is rengeteg pénzt ölt azért, hogy olyan lehessen, mint ahogyan azt ő álmaiban elképzelte. Remélem, ha egyszer gyereke születik, azt is legalább annyira fogja imádni, mint az autóját.

Közeleg Csabi születésnapja, amire ki kellene találnom valami igazán ütős ajándékot, aminek örülne. Nem vagyok híve a funkció nélküli ajándékoknak, ezért valami olyat szeretnék neki adni, ami nem csak szép, hanem hasznos is. És persze lehetőleg legyen köze autókhoz is, mert akkor a siker már garantált lenne. Tavaly a szülinapján gokartozni vittem el, így ezt már sajnos nem süthetem el még egyszer. Végül arra gondoltam, hogy mi lenne, ha az autójába szereznék valami dizájnos autóillatosítót, aminek a külseje legalább annyira luxi lenne, mint a kocsi többi része. Csabi nem híve az egyszerű fenyőfa alakú illatosítóknak, mert szerinte az elrontja az egyébként tökéletes összképet.

Arra gondoltam, hogy beszerzek neki egy elegáns diffúzort, amely biztosítaná a kellemes illatokat az utastérben. Ezek a modern diffúzorok már rengeteg különböző elegáns dizájnnal is elérhetőek és távirányítóval is irányíthatóak. Ebbe a diffúzorba olyan illóolajat önt, amelyhez éppen kedve van. Kezdetnek, hogy ötletet adjak neki, én a kedvenc Manuka illóolaj ( Leptospermum scoparium) típusomat szereztem be neki a diffúzor mellé. Ezt a csodás illóolajat én mindig a Humanity áruház oldaláról szoktam megrendelni, és magam is előszeretettel használom. De mitől imádom ennyire a manuka illóolajat? Nem csak kellemes illata miatt, hanem fertőtlenítő és gyulladáscsökkentő hatása miatt is.

Hasonlít a hatása az ismertebb teafa olajéhoz, csak éppen még sokkalta erősebb annál. Nem csak fertőtlenít, hanem a sebgyógyulást is gyorsítja, gombaölő, vérkeringés serkentő, vírusölő és immunrendszer erősítő hatása is van. Csabinak is jót fog tenni, ha ebben az influenzás, koronavírusos időben fertőtlenítő hatású olajat párologtat a kocsija belső terében. A manuka olaj a légzőszervi megbetegedések megakadályozásában, vagy a kialakulásuk megelőzésében is a segítségünkre lehet. Én a párologtatás mellett még különböző növényi vajakkal, mondjuk kókusz olajjal, vagy shea vajjal keverve szoktam még használni a manuka illóolajat. Nagyon jó tápláló és egyben fertőtlenítő krémet kapok ezáltal. A pattanásokkal is felveszi a harcot, és samponba csepegtetve a fejbőrt is egészségesen tartja. Sőt, még izzadásgátlóként is használható dezodorokban, ugyanis távol tartja a kellemetlen szagokat.

Szintén antibakteriális hatása miatt használják sokan előszeretettel különböző természetes tisztítószerekben. Desztillált vízzel elkeverve például univerzális tisztítószert kapunk. Öblítőhöz adagolva gondoskodik a ruháink fertőtlenítéséről. Mi több, ecettel keverve még penész elleni szert is készíthetünk vele, amit csak a penészes felületre kell permeteznünk. A Manuka illóolaj ( Leptospermum scoparium) tehát nagyon sokféleképpen alkalmazható, és nem is kell az összes bioboltot körbejárnunk azért, hogy hozzájuthassunk. A Humanity áruház webshopjáról megrendelve pár nap alatt kézhez is kapjuk, és ez csak pár kattintásba telik. A Csabi ajándékához rendelt manuka illóolaj már meg is érkezett, most már csak a nagy napot várom, amikor is odaadhatom neki. Szerintem nagy lesz az öröme, mert végre kellemes illatokat élvezhet az imádott autójában.