Sport babakocsival autókiállításra

Aki szereti az autókat, az mindig talál programot, ahol megnézheti azokat az autó modelleket, amik érdeklik. Egyre nagyobb közösség van, akik érdeklődnek a régi autók iránt is, és ezért egyre több olyan eseményt szerveznek, ahol az ilyen kocsikkal felvonulnak, vagy éppen kiállítást szerveznek velük. Még Pesten is vannak olyan kiállítások, ahol sok szép és különleges autót lehet megnézni. Mostanában a családdal el szoktunk menni vidékre is, ha éppen ott van egy autós találkozó, de elég nehéz ez a gyerekekkel, főleg, amíg az egyikük még csecsemő. Ráadásul a vidéki programok nem mindig kiépített területeken vannak, ott pedig nem lehet rendesen közlekedni a babakocsival. Ezért próbáltunk egy jobb megoldást találni, ha esetleg göröngyös vagy füves területen kéne átvágni a kocsival, akkor ne akadjon el, és a kocsi se menjen tönkre.

Utánanéztem, hogy milyen megoldások vannak erre az esetre, és kiderült, hogy van olyan, hogy sport babakocsi, amivel nem csak futni lehet, de nehezebb terepen is jobban teljesít, mint a sima.

A kisgyermek vagy csecsemő számára a sport babakocsi az egyik legjobb dolog, amit meg lehet vásárolni. A piacon különböző márkák állnak rendelkezésre, és mindegyikük egyedi modellt kínál. Ezért számos funkció közül lehet választani, minden olyan alapvető szükséglet, amelynek egy sima babakocsiban kell lennie, szerepel a sport babakocsiknál is. De a szülők ezt a babakocsit másképp használják, mint a normál babakocsit, ezért a kerekek kialakítása és elhelyezése is más.

A sport babakocsi nagyobb sebességgel haladhat a normál babakocsihoz képest. Ennek a babakocsinak a szerkezete úgy van kialakítva, hogy maximális stabilitást biztosítson. Ezen túlmenően, ha vészleállítást szeretnél végezni a fékekkel, az is könnyen elvégezhető a kerekek egyedi kialakítása miatt.

Ez a fajta babakocsi számos biztonsági követelményt kínál számos módon. A babakocsi hátsó kerék párja szélesebb, majdnem hasonlít a kisgyermekek kerékpárján lévő kerekekhez. A göröngyös terepen vagy a keresztszél esetén ez megakadályozza, hogy a kocsi elforduljon. A sport babakocsi áramvonalas kialakítása növeli a stabilitást is.

A babakocsi érdekes része az, hogy a gumiabroncsok levegővel vannak feltöltve. Ez segít megakadályozni, hogy a kocsi túlzottan felemelkedjen, amikor egy kő vagy egy nagyobb göröngy megdobja. A szilárd gumiabroncsok csökkentik a visszapattanást, ha kemény tárgyat érnek.

Mivel ennyi előnye van ennek a babakocsinak, megnéztem a neten, hogy hol tudnék ilyet szerezni. Találtam is egy szuper oldalt, a babakocsik.hu-t, ahol van pont egy olyan modell, amit szerettem volna, és ráadásul még ki is hozzák. De Pesten van egy üzletük is, ahol meg lehet nézni az egyes modelleket, és ott van garanciás ügyintézés is.

Miután megrendeltem a sport babakocsit, most már bármilyen autós programra elmehetünk, még a vidékiekre is.