Régi autók és régi kávéfőzők

A férjemnek nagy szenvedélyei a veterán autók. Rendszeresen jár ilyen felvonulásokra, amikre én rendszerint el is kísérem. Nem mondom, hogy annyira tudom élvezni a dolgot, mint ő, de a felesége vagyok, és ha ez örömet szerez neki, akkor én is támogatom ebben. A másik oka az, hogy nekem is van egy szenvedélyem, még pedig a retro kávéfőzők. Nem tudom, mikor alakult ki bennem ez a szenvedély, de tény, hogy imádok minden ódon kotyogós darabot, olyan sok van már belőlük, hogy megszámolni sem tudom. Persze ezeket nem használom, csak gyűjtöm őket, a hétköznapi életben egy modernebb eszközt használok, hogy lefőzzem a mindennapi kávémat.

Azonban egyszer történt az a sajnálatos eset, hogy a kávéfőzőm felmondta a szolgálatot, de már nem volt értelme megjavítani, olyan sokba került volna. Így hát bármennyire is sajnáltam, nem tehettem mást, néznem kellett egy másik darabot. Szerencsére az egyik ismerősöm ajánlott nekem egy weboldalt, ahonnan korábban ő is rendelt már, és ahol rengeteg lehetőség van, ha az ember kávéfőző vásárlás iránt érdeklődik. Tudtam, hogy nem szeretnék csillagászati összegeket elkölteni egy új kávéfőzőre, de azt azért szerettem volna, ha ezúttal egy magasabb minőségű darabba fektetünk be. Hiszen ez valóban egy befektetés, mert hosszútávon megtérül, amikor minden nap az ember kortyolhatja a finomabbnál finomabb kávéit.

Az egyetlen szempontom az volt, hogy ne legyen kapszulás a kávéfőző, mert korábban hallottam róla, mennyire egészségtelen, nem beszélve arról, hogy nem éppen egy környezetbarát megoldás. Maradtak az egyszerű de nagyszerű eszpresszó kávéfőzők, amik nekem teljesen megfeleltek. Ki is választottam egy Szarvasi márkájút, amiről reméltem, hogy hosszú ideig ki fog szolgálni. Az is vezérelt ebben a döntésben, hogy magyar gyártmány, és én mindig igyekszem a hazai vállalatokat támogatni, ha valahol vásárolok.

Meg is érkezett a kávéfőző elég rövid idő alatt, így végre újra élvezhettük a férjemmel a reggeli kávé páratlan zamatát. Nagyon nehezen bírtuk azt a pár napot, amíg nem tudtunk kávét főzni, olyan volt, mintha örökké tartanának. Mindenkinek tudjuk ajánlani nem csak a kávéfőzőt, hanem a weboldalt is, ahonnan rendeltünk, mert nagyon gyorsak és precízek voltak. A kis kávéfőzőnket tökéletesen, hiba nélkül kiszállították, nem volt semmi fennakadás, ami miatt panaszra lenne okunk. Nagyon reméljük, hogy sokáig tudjuk élvezni a Szarvasi kávéfőzőnk által lefőzött kávét!