Legénybúcsú a Balatonnál

Petivel még egy nemzetközi autósklub találkozón találkoztunk. Peti szólított meg először, mondta nekem, hogy mennyire vagány ez az autó, ha egyszer sok pénze lesz, biztosan ilyet fog venni. Az az autó nekem is tetszett, de a mellette álló designja azért sokkal jobban tetszett nekem. Ezt neki is megmondtam, így megegyeztünk, hogy nem fogunk ezen összeveszni.

Azóta már eltelt jó pár év, mi pedig tartottuk a kapcsolatot. Peti az első találkozásunk óta jó munkát szerzett, és meg tudta venni álomautóját. Aztán pedig szíve választottját is megtalálta, Andreát. Andrea igazán vonzó nő, kedves, és jól tud főzni. Mondhatni, egészen jóba vagyunk. Úgy döntöttem, hogy megszervezem Péter életének legjobb legénybúcsúját. Andrea megkért, hogy lehetőleg a sztriptízes lányokat hanyagoljuk. Én persze kicsit elcsüggedtem, de azért megértem a döntését. Ennek ellenére, én mégis a lehető legnagyobb élményt szeretném adni Peti számára.

Szétnéztünk az interneten is ötletek után kutatva. Végül úgy döntöttünk, hogy a legénybúcsút a Balatonnál fogjuk megtartani. Méghozzá vitorlázni fogunk, elvégre egy férfi mégiscsak valami sportos tevékenységet szeretne csinálni a legénybúcsúján. Akár több hajóval is lehet menni, és versenyezni is. Biztos Peti is szivesen versenyezne, hiszen néha már-már túlteng benne a versenyszellem. Aki mégsem annyira sportos, az hajókázáson vehet részt. De talán a mi csapatunkban nincs ilyen. Mindenki szeret sportolni. De nem csak vitorlázni lehet, hanem fürdeni is a Balatonba természetesen. És korlátlanul lehet inni a különböző alkoholos italokat, mint a pálinka meg a sör! Na meg a jó zene. A Balatonon valószínűleg senki sem fog minket feljelenteni hangos zenehallgatás miatt. Egy bulihajót nem is igazán lehet feljelenteni, hiszen ha az ember megteszi, lehet, hogy az a hajó már ott sincs. Elúszott. Bumm!

A vitorlás legénybúcsút a Balatonnál egyedileg is meg lehet szervezni, de különböző csomagok vannak arra az esetre, ha ötletet szeretnénk kapni. Például indulási és érkezési helyszínt is választhatunk: Siófok, Balatonföldvár, Balatonfüred vagy épp Alsóörs állomással. A legjobb hely azonban Siófok, hiszen ott van a Petőfi sétány, ahol rengeteg szórakozóhely van, és nagyokat lehet bulizni este. Ha a vitorlázást választjuk, nem véletlen, hogy kapunk mellé karszalagokat, amelyek ingyenes vagy épp kedvezményes belépésre jogosítanak az egyes szórakozóhelyekre. Úgyhogy szerintem mindenképpen megéri befizetni egy ilyenre!

A legolcsóbb csomag 7 900 forint/fő, míg a legdrágább 14 900. A különbség lényegében annyi, hogy míg az előbbi egy napot foglal magába, addig az utóbbi egy teljes hétvégét. Szerintem mindenki el tudja dönteni, hogy mennyi időt szeretne rászánni a legénybúcsúra, de én mindenképpen úgy akartam, hogy egy egész hétvégét végig tudjunk bulizni, ha már lemegyünk. Elküldtem Andinak is az oldalt, meg hogy melyik csomagra gondoltam, és izgatottan vártam, hogy visszaírjon. Andinak is tetszett az oldal és a programkínálat is. Bár kicsit fájlalta, hogy egy egész hétvégére nélkülöznie kell Petit, de végül belement. Ilyen egy jó asszony. Előtérbe tudja helyezni a férje boldogságát, mint a saját önzését. Erre bizony, sokan nem képesek. De Andi nem ilyen! Még azt is felajánlotta, hogy akkor fizeti Peti részét a legénybúcsún. De mondtam, hogy erről hallani sem akarunk. Majd mi összedobjuk rá a pénzt, elvégre nem egy nagy összegről beszélünk. Na meg, ez a mi ajándékunk Petinek. Érezze csak jól magát! Már mindannyian alig várjuk!