Kis technikai baki az autós találkozón

Évek óta járunk autós találkozókra a férjemmel. Én sosem rajongtam a semmilyen benzinnel működő jármű iránt, de a férjemet és a közös, autós barátainkat nagyon szeretem, így minden alkalommal elmegyek én is ilyen alkalmakra.

Többnyire nagyon unalmasnak találom az autókról való cseverészést, én inkább IT beállítottságú vagyok, szeretek a laptopomon dolgozni és programozási feladatokat megoldani.

Éppen egy VW Beetle “Bogár” találkozón voltunk, amikor már megint az optikai tuningról és a motor hengerűrtartalmáról volt szó, kezdtek a szemeim lecsukódni. Ezeken az eseményeken szoktak képvetítéseket, videóvetítéseket tartani hatalmas kivetítőkön.

Valószínűleg az egyik technikus srác nem vette észre, hogy a laptopja fel van csatlakoztatva a kivetítőre, és hirtelen a videó helyett mindenki azt nézte, hogy a srác a https://topcegalapitas.eu/ weboldalát böngészi. Az oldal arról szólt, hogyan lehet bt-t meg kft-t alapítani, tök hasznosnak látszott egyébként, bár a nézőközönség egy része kissé méltatlankodott.

Az egyik résztvevő végül megragadta a mikrofont és kissé illuminált állapotban, de érthetően arról kezdett beszélni, hogy milyen fontos az, ha valaki tisztában van a cégalapítás procedúrájával, hogy nem csak feketén meg szürkén lehet végezni a munkánkat (ahogy sokszor muszáj vagyunk, ha profitot szeretnénk elérni), hanem hivatalos keretek között akár még jól is járhatunk.

Egy kft-ben például költségeink áfáját leírhatjuk az adóból, EU-s pályázatokon vehetünk részt és így nagyobb összegekhez is juthat vállalkozásunk.

Bátorította tehát a kedves technikus kollégát, hogy kérjen egy személyes konzultációt, és ha van egy jó ötlete, indítsa el saját vállalkozását. Ennél hasznosabb autós találkozón még sosem jártam, azóta sem.