Elektromos padlófűtés és napelem kombó a lenullázott gázszámláért

Mostanában elég sokat írtam a napelemekről, mert azok foglalkoztattak a legjobban. A legutóbbit itt olvashatjátok.

A napelem telepítés minden szempontból életem egyik legjobb befektetése volt. Amikor azt kérdezi valaki, hogyan tudok mindig pénzt félretenni az autóm csinosítgatására, és hogyan tudok folyton kiállításokra utazni, csak annyit mondok, hogy napelemem van.

A napelemmel lenulláztam az áramszámláimat. Mindenem arról működik. A sütőt is elektromosra cseréltem, szerintem már csak az autóm nem elektromos. De a környezettudatosság jegyében lehet, hogy arra fogok legközelebb beruházni. Hiszen akkor a benzint is megspórolhatnám.

A lakásomat folyamatosan korszerűsítettem, egyszerre csak kis változtatásokat végeztem el, mindig akkor újítgattam, ha volt elég pénzem. A napelemek után például most jutottam el oda, hogy a fűtési rendszert is korszerűsítsem.

Az elektromos padlófűtés tesz róla, hogy ne kelljen többet fűrésszámlát fizetnem. Az elektromos padlófűtés ugyanis, mint ahogyan a neve is mutatja, teljesen elektromosan működik. AHT fűtőszálakkal gondoskodik a lakás melegen tartásáról, ez pedig nekem nem kerül semmibe, hiszen a fűtőszálakat áram működteti.

Az áramszámlámtól már megszabadultam a napelemekkel, szóval most a fűtésszámlán volt a sor. A napelemek miatt teljesen ingyen tudom működtetni a fűtési rendszeremet is. Teljesen függetlenedek a nagy cégektől, már alig vannak számláim.

A vizet nem tudom magamnak előállítani, de a gázt és a villanyt teljesen megspóroltam.

Nem csak anyagi okok miatt döntöttem az elektromos padlófűtés mellett. Az elsődleges indokom a váltásra az volt, hogy megint elromlott a fűtésem, ismét a fűtési szezon kezdetén, mint már oly sokszor. Kihívtam a szerelőt, aki az állapotfelmérés után javasolta, hogy le kellene cserélni az egész rendszert, mert nem lett túl jól megcsinálva és hosszútávon nem biztonságos. Nem igazán értettem a problémát, de úgy döntöttem, nem fogok ezzel szenvedni, inkább hagyom az egészet a fenébe és váltok.

Az elektromos fűtési rendszereknek több fajtája is van.

Vehettem volna hősugárzókat, elektromos radiátorokat, vagy dönthettem volna vízzel működő padlófűtés mellett is.

Az elektromos fűtéseknek a legnépszerűbb formája a padlófűtés, így én is emellett döntöttem. Az AHT fűtőszálas technológia könnyen beszerelhető majdnem minden burkolat alá, így ezt választottam.

Maximum 30°C-ra melegszik fel, így személyi sérülést képtelen okozni, semmilyen veszélye nincsen. Nem kapok szénmonoxid mérgezést, nem gyullad vagy robban fel a lakás, ha valami hiba adódik.

Amellett egyébként, hogy sokkal egyenletesebben fűti fel a lakást, mint a radiátorok, hatalmas előnye még, hogy nagyon ritkán kell szervízelni. Nem szokott elromlani, nagyon hosszú az élettartama, csak a megfelelő helyről kell venni.

Én az elektromospadlofutes.info oldalon intéztem az egész beszerelést. Gyors, hatékony és pontos munkát kaptam a pénzemért, minőségi alapanyagokkal dolgoztak megbízható mesteremberek.

Így megszabadultam minden fűtéssel kapcsolatos problémámtól és a gázszámlától is.

elektromos padlófűtés
elektromos padlófűtés