Egy autóstalálkozón a Google találati listája volt a téma

Pár évtizede még csak belegondolni is nehéz volt, de ma már ez egyre inkább a valóság: egyre több minden költözik az online térbe. Hogy ez az irány jó-e vagy rossz, arról megoszlanak a vélemények. Igazából minden viszonyítás kérdése.

Persze a koronavírus-járvány átírta az élet működését több tekintetben, és ekkor felerősödött az online lét jelentősége, de azért nem szabad elfeledkezni a személyes kapcsolattartásról sem. Így voltunk ezzel mi is, a családdal ugyanis rendszeresen járunk autóstalálkozókra, vagy bel- vagy külföldre. Ha a külföldi út nem opció, szívesen fedezzük fel Magyarország természeti kincseit is, egy nagyobb társasággal, akikkel évről évre útra kelünk. Már ha van rá lehetőség.

Nemrégiben egy újabb ilyen túrát szerveztünk, a hosszú hétvége pedig jó alkalom volt arra is, hogy egy kicsit offline élvezzük az életet. Persze szóba került a járvány, hogy mit hozott az online térbe. Hogy az emberek rászoktak az internetes vásárlásra, és hogy micsoda nyereséget is könyvelhetnek el a webáruházak, hogy a futárcégek mekkorát fejlődtek. Aztán arról beszélgettünk, hogy min múlik az, hogy valaki sikeres lesz-e vagy sem.

Persze megoszlottak a vélemények, többen az erős, márkahű követőbázist hozták fel példának, különösen a fiatalok esetében, hogy ha a közösségi médiában felkelti az érdeklődést egy cég, ha sok követőt toboroz, ha szórakoztató tartalmat kínál, akkor bizony sok lesz a vevője is. Azonban a fiatalok nem mindig jelentenek jelentős vásárlóerőt, ezen felül pedig vannak olyan termékek, termékcsaládok, szolgáltatások, melyeknek nem a fiatalok a célközönségei. Egy magára valamit is adó vállalkozás nem működhet csak a közösségi oldalakon, gondoljunk csak vissza a közelmúltba, amikor többször is előfordult, hogy a nagy közösségi oldalak leálltak egy-két, vagy akár több órára is.

A honlap ma már elengedhetetlen egy vállalkozás életében, bizalmat, hitelességet sugároz. Az viszont már más kérdés, hogy hogy találnak rá azok a honlapunkra, akik nem a közösségi médiából érkeznek. Igen, a Google-on keresgélőkről beszélgettünk.

Linképítés: Google helyezés a találati lista 1. oldalán – hogy mit is jelent ez pontosan? Azt, hogy a Keresőben Első garanciát vállal arra, hogy a Google találati lista első oldalára hozza a cégünket. Hogy miért fontos ez? Azért, mert az emberek általában csak a találati lista első oldalát nézik meg. A mai rohanó világban nincs idejük keresgélni, szemezgetni, úgy vélik, hogy ami a találatok között az elsők közt van, azok a releváns oldalak, a legjobb honlapok, webáruházak. Így lesz ez fontos kérdés, hogy vajon hogy kerülhetünk a Google találati lista első oldalára?

Linképítés: Google helyezés a találati lista 1. oldalán – azaz linképítéssel, melyet a Keresőben Első profi csapatára bátran bízhatunk. A Google ugyanis azokat az oldalakat tekinti relevánsnak, melyekre a legtöbb hivatkozást találja másutt link formájában. Ez így talán elsőre bonyolultnak hangzik, de ha elképzeljük, ez olyan, mint a való életben. Ha adott esetben fodrászt keresünk, megkérdezzük a barátainkat, ismerőseinket, és akit a legtöbben javasolnak, attól kérünk időpontot. Nos, a Google ugyanezt csinálja, megnézi, hogy interneten melyek a leggyakrabban említett weboldalak és azokat helyezi a találati lista elejére.

Linképítés: Google helyezés a találati lista 1. oldalán – ebben segít tehát a Keresőben Első csapata, hogy cégünk az első oldalon legyen, ezzel akár háromezer százalékos forgalomnövekedést is elérhetünk a weboldalon. A látogatók növekedése pedig a vásárlók számának növekedésével is együtt jár. A Keresőben Első száz százalék garanciát vállal a munkára. És hogy hogy is zajlik ez? A bonyolult folyamat része, hogy meg kell nézni, hogy milyen kulcsszavakra keresnek azok, akikből a vásárlók lehetnek, ezzel együtt pedig az is nagyon fontos, hogy megnézzük, vagyis a Keresőben Első csapata megnézze, hogy a konkurencia weboldalai hogy szerepelnek. Aztán a következő lépés, hogy átvizsgálják a honlapunkat, hogy megfelelően van-e keresőoptimalizálva, aztán pedig már kezdődhet is a linképítés. A Keresőben Elsőre bátran rábízhatjuk a feladatokat, hisz mint ahogy a nevükben is benne van, ők az elsők keresésben. Akik ráadásul még garanciát is vállalnak a munkára.