Családi autóstalálkozót szerveztünk a klubbal

Most már 15 éve tagja vagyok egy autósklubnak, akikkel számos rendezvényen részt veszünk és szervezünk. Az autók iránti szeretetem már gyerekkoromban megfigyelhető volt, mivel minden egyes autó mellett meg kellett állnunk anyukámékkal, amikor valahol éppen sétáltunk. Tíz éves koromra már kívülről vágtam az autók márkáját, típusát stb. Nem volt kérdés, hogy amint felnövök csatlakozni fogok egy autósklubhoz, ahol még több autóval vehetem magam körül. Kicsit talán autógyűjtő is lettem, hiszen 4 autóm is van, amelyekre úgy vigyázok, mintha gyerekeim lennének, szóval így a két gyerekemmel együtt, hat szemem fénye van. Az autósklub, amihez többen külföldről is csatlakoztak, most egy őszi autóstalálkozót szeretne szervezni, amelyen a családtagok is részt vehetnek és különféle programokat is kipróbálhatnak. Mivel szeretek szervezkedni, ezért igyekeztem kivenni a részem az egész rendezvény lebonyolításában. Az eseményre meghívtunk íjászokat, hogy tartsanak bemutatót, büfés kocsikat biztosítottunk, ahova hamburgerezőket, kenyérlángosozókat terveztünk. Különböző előadásokat képzeltünk el autószerelmesek számára, és minden ami egy családi rendezvényen helytálló lehet.

A gyerekeim egyik hétvégén elkezdtek kérdezősködni az autóstalálkozóval kapcsolatban. Szerintük mindenképpen kelleni fog játszósarok is, ahol új barátokra tesznek szert, sőt ha kivitelezhető legyen autós kinézete. Gondolom nem kell mondanom, hogy miattam ők is imádják az autókat és sokszor versenyzünk is azzal kapcsolatban ki mondja ki előbb az adott autó márkáját. A gyerekek elmesélték, hogy az egyik idősebb barátjuk szülinapi buliján láttak egy selfiebox nevezetű gépet, amely előtt rendkívül sokat bohóckodtak. Ez felkeltette az érdeklődésemet, mivel mindig probléma szokott lenni az autóstalálkozóknál, hogy a fotókkal mi legyen, hiszen mindenki csinál rengeteg képet magáról, de csak a telefonján. Lehetetlen küldetés összeszedni ennyi embertől ennyi fotót. Úgy gondoltam részben megoldás lehet a gép erre a problémánkra.

Amint leültem kicsit már kerestem is a selfiebox kifejezést a keresőben, ami rögtön kidobta a selfiegep.hu oldalt. Már a kezdőlap megnyerte a tetszésemet, mert átadja azt a hangulatot, amely egy jó hangulatú selfie-zés szokott. A selfiebox-nak az a sajátossága, hogy egy fotóstúdiót tud helyettesíteni. A fotóbox tulajdonképpen egy profi tükörreflexes fényképezőgép, amely által minőségű képeket lehet készíteni. A gép nem igényel nagy szakértelmet, mert csak egy gombot kell megnyomni rajta és már kész is a kép – legalábbis a leírás alapján ez derül ki. Habár könnyű használni mégis ígérnek mellé egy asszisztenciát, aki végig ott van a gép mellett.

Megbeszéltem az autósklubbal, hogy szeretnék egy ilyet bérelni, hiszen nagyon ötletes képeket lehetne vele készíteni. Már csak ki kell találni hova telepítjük le a gépet, hogy azért látszódjon is a képeken, hogy egy autóstalálkozón készültek. Nagy szervezést igényelt, de végül arra a döntésre jutottunk, hogy lesz egy sáv, ahova az autók leállhatnak, a selfigép pedig arra a területre lenne lerakva, hogy belássa az összes autót, vagy legalábbis a többségét. Amikor megérkeztek a selfiebox-szal, rögtön ki is próbáltam, hogy minden megfelel-e a képek szempontjából és azt kell mondanom, hogy állati jó képeket lehetett vele csinálni, ahol a háttérben ott a sok gyönyörű autó. Mindenki mutogatta a frissen készült, frissen nyomtatott fotóját az autósklub vezetőinek, mi pedig nagyon büszkék voltunk magunkra, hogy a vendégek számára egy ötletes és emlékezetes szolgáltatást tudtunk nyújtani.