Az autónk mellett legyen a fűtésrendszerünk is forradalmi

Nagyon szeretem az autómat. Ezt mindenki tudja, aki csak ismer. Nem tudom miért, már gyerekként rabul ejtett az a gondolat, hogy van egy ilyen szerkezet, ami csak nekem engedelmeskedik. Persze nem volt könnyű megtanulni autót vezetni és a jogosítvány beszerzése is hasonló nehézségekkel járt. Ettől függetlenül, mikor a mamám megkérdezte, hogy mit szeretnék kérni értettségi ajándék gyanánt, akkor rögtön rávágtam, hogy írasson be egy autós tanfolyamra.

Vagyok olyan szerencsés helyzetben, hogy ez meg is történt. Nem mondanám azt, hogy a KRESZ tanfolyam kifejezetten meggyőzött azzal kapcsolatban, hogy az autózás egy jó móka lesz. Ekkor azonban visszagondoltam arra, hogy mikkel játszottam gyerekként. Illetve, hogy a nagybátyám mindig kivitt engem a bezárt gokart pályára és azon szlalomoztunk az autójával. Hihetetlen jó érzés volt csak kijönni ide vezetni, úgyhogy tudtam, hogy át kell jutnom ezen a bevezető fázison és ismét érezni fogom azt a különleges köteléket.

A KRESZ után jött azonban csak az igazi pokol. Utálok úgy csinálni dolgokat, hogy közben valaki figyel. Különösen akkor, ha az oktatóm hangos és semmit nem akar elmagyarázni nekem normálisan. Én sajnos megkaptam a teljes csomagot. Mindig az volt a szabály nála, hogy párat hibázhattam, aztán elkezdett őrjöngeni. Soha nem nekem üvöltözött konkrétan, hanem mindig többesszámban beszélt. Ezzel még jobban felmérgesített és mikor végre levizsgáztam, soha többé nem néztem vissza.

Az autós tanfolyamok után kikerülni a való világba, olyan volt, mint mikor befejeztem a középsulit. Volt valamennyi halvány fogalmam arról, hogy most mi fog várni rám és mégis az autós világ sokkal nagyobb volt, mint gondoltam. Ez azonban nem tántorított vissza. Nemsokára barátokat szereztem, akik hasonló módon szerették az autójukat mint én. Gyakran összejártunk, mini autóstalálkozók gyanánt és sokkal nagyobb lett az önbizalmam. Jó volt hallani, hogy mások is rendelkeztek olyan tapasztalatokkal, mint én, és ennek ellenére is meg tudták találni az örömet az autózásban.

Azóta is mindig nyitott vagyok az új élményekre és előző héten, mikor a Fűtésrendszerek oldalán rátaláltam a levegő és víz hőszivattyúk tájékoztatóra, egy új világ nyílt meg előttem. Abból az okból kerestem rá, mert szerettem volna erre a télre kicsit felújítani a fűtésrendszeremet. Mindenki ott próbál spórolni, ahol lehet, én azonban nem tudtam biztosan, hogy milyen lehetőségekkel rendelkezem. Miután azonban rákattintottam a levegő és víz hőszivattyúk kiírásra, azonnal kivilágosodott az út és könnyebben tudtam alternatívát találni.

Nem szaladnék annyira előre, elsőként csak pár szót mondanék arról, hogy milyenek voltak az első benyomásaim, miután felléptem a Fűtésrendszerek oldalára. Nem tudom, nektek mi a tapasztalatotok, de engem mindig félelemmel tölt el az összes ilyen műszaki dolog. Már előre látom, hogy távoli időpontot fogok kapni és alig tudom majd átlátni a folyamatot. Mikor azonban beléptem a Fűtésrendszerek oldalára, ezek a rémképek szinte teljes módon felszívódtak.

Ez annak volt köszönhető, hogy az oldal kialakítása fantasztikus volt. A design nem volt túlzó, mégsem érződött azonban puritánnak. Ez pedig egy olyan kombináció volt, amit ritkán lát az ember, mikor a neten böngészik. El is kezdtem keresni azt a részleget, ahol tájékoztatókat tudok elérni a levegő és víz hőszivattyúk témában. Nem kellett nagy keresésbe kezdenem, mivel a menük úgy voltak kialakítva, hogy minden felhasználó számára egyértelmű legyen, hogy mit takarnak. Ennek köszönhetően csak rá kellett kattintanom arra, amelyik a levegő és víz hőszivattyúk témához tartozott és már el is kezdhettem a tájékozódást.

Nem vagyok nagy műszaki „szaki”, ezt a barátaim különösen tudják. Inkább érdekelt az irodalom. Itt azonban sikerült azt elérniük, hogy az oldalukon olvasható szövegek szinte irodalmi értéket képviseljenek. Tehát, mikor elkezdtem olvasni arról, hogy mit tudnak a levegő és víz hőszivattyúk, egyáltalán nem éreztem azt, hogy egy idegen világba csöppennék. A közérthetőség pedig nem szokott gyakori ismertetője lenni ezeknek az oldalaknak. Itt azonban mégis elérték, hogy valahogyan még én is érdeklődve olvassak egy olyan téma kapcsán, amihez sok közöm nem volt.

Ebből pedig megtudhattam, hogy miért is érik meg a levegő és víz hőszivattyúk. Nem tudom, hogy az elnevezés bennetek milyen képet idéz elő, de őszintén, én maximum nagy csöveket tudtam elképzelni és gyárkéményeket. Soha nem gondoltam volna, hogy a levegő és víz hőszivattyúk elnevezés egy olyan technológiát takar, amely környezetbarát és teljes mértékben modern. A Fűtésrendszerek oldalán azonban részletesen megtudhattam, hogy miért is éri meg beruházni egy ilyen készülékre.

A legfurcsább az volt, hogy nem csak a pozitívumok kapcsán tájékoztattak. Elmondták, hogy milyen célra érdemes telepíteni egy ilyen berendezést és milyen célokra nem a legjobb. Ezzel pedig sikerült elérniük nálam egy komoly bizalmi szintet. Hiszen nincs túl sok olyan cég, ami nem csak meg akar győzni minket. A negatívumok említésével pedig sokkal józanabb ítéletet tudtunk hozni afelett, hogy valóban nekünk találták-e ki ezt a terméket.

Ezek mellett azonban kimagaslott a környezetvédelem érve. Sokan beszélnek mostanában megújuló energiákról és nem véletlenül. Őrült módon halad az emberiség fejlődése és egy idő után már nem lesz elég nyersanyagunk ahhoz, hogy ezt fenntartsuk. Rémisztő belegondolni, hogy mi lesz, ha végül elérünk idáig. Addig azonban még van lehetőségünk arra, hogy megakadályozzuk ezt. Én pedig szeretnék megtenni mindent, amit csak lehet. Elég arra gondolnom, hogy mit szeretnék a gyermekeimnek.

A levegő és víz hőszivattyúk persze nem olcsó árak között mozognak. Az ilyen különleges technológiát meg kell fizetni. Van azonban az egészben egy csavar, amit kevesen értenek meg. Nem számít, hogy milyen drágák tudnak lenni a napelemek és egyéb, megújuló energiával dolgozó berendezések, mivel ezek azonnal elkezdik megtéríteni az összeget, amelyet beléjük fektettünk. Bizony, minden egyes hónapban, mikor megkapjuk a számláinkat, észrevehetjük majd, hogy egyre kevesebb pénzbe kerültek a levegő és víz hőszivattyúk.

Szerintem ennél többé érvre nem is lehet szüksége az embernek ahhoz, hogy nekivágjon ennek a kalandnak. Persze elsőként ijesztő lehet ennyi pénz kiadása, mégis, úgy gondolom, hogy ha egy olyan cég áll mögöttünk, mint a Fűtésrendszerek, akkor szinte bármi lehetséges. Le akartam hát tesztelni, hogy mennyi igaz abból, amit idáig állítottak. Megkerestem az elérhetőségeiket – ami nem tartott túl sokáig – és felhívtam az oldalon található telefonszámukat.

Szinte azonnal reagáltak a megkeresésemre. Elszoktam már attól, hogy ennyire odafigyelnek rám. A telefonban is pont annyira érthetők voltak, mint az oldalukon. Rövid időn belül meg is tudtunk egyezni, úgyhogy nemsokára már egy új hőszivattyúnak lettem a tulajdonosa. Sosem hittem volna, hogy ezt az egészet ilyen könnyen el lehet intézni. Azóta már másoknak is ajánlottam őket és ők sem csalódtak.