Autózáshoz utazópatika

Szeretek autós találkozókra menni, akkor is, ha messze van, és esetleg sokat kell érte utazni. Nem akarok lemaradni egyetlen ilyen találkozóról sem, mert ezeken olyan autó modelleket is látok, amiket itthon nem. De előfordul, hogy néha rosszul leszek, vagy más probléma ütközik ki rajtam az úton. Ezért próbáltam utánanézni, hogy legközelebb milyen gyógyszereket vigyek magammal.

Rossz szerencse vagy egészségtelen szokások miatt megbetegedtem az utóbbi néhány utazásom során, amely miatt inspirálódtam, hogy találjak néhány gyógyszert, amelyet a jövőben magammal vihetek, ha elutazok vagy hosszabb autósútra megyek.

A hosszabb nemzetközi utazásra való felkészülés során meglátogattam több honlapot is, hogy mit ajánlanak elvinni, mire lehet szükségem. Örültem, hogy megtaláltam ezt az egészséges utazási ellenőrző listát , és az alábbiakban felsoroltam néhány vény nélküli gyógyszert, amit ajánlanak.

Érdemes megjegyezni, hogy szüksége lehet néhány vényköteles gyógyszerre (és / vagy oltásra) olyan esetekben, mint a malária és egyéb betegség . Tehát ha hosszabb ideig utazik, részt vesz egy fizikailag aktív utazásban, vagy távoli országba tart feltétlenül látogasson el egy klinikára .

Nem soroltam fel semmiféle elsősegély felszerelést ebben a listában, mint például a kötszert, mert ehhez egy teljesen más csomagolási lista van.

Hasmenésre recept nélküli gyógyszer: Imodium vagy egyéb márkák nagyon fontosak, ha utazni megyünk, mert ez a leggyakoribb és vitathatatlanul kellemetlen betegség, amelyet utazáskor elkapnak az emberek. Noha a hasmenést leggyakrabban szennyezett ételek vagy víz okozza, a hasmenés bárhol előfordulhat – ezért érdemes hasmenésellenes gyógyszert hozni, függetlenül az úti céltól vagy az utazás típusától. Sokféle gyógyszer jó lehet erre, és vannak természetesebb, szenet meg gyógynövényeket tartalmazó készítmények is.

Az utolsó dolog, amelyet bárki szeretne nyaralás közben, az a gyomorfájdalom vagy gyomorégés, különösen az új ételek és italok kipróbálása után, amelyeket érdemes kipróbálni. Vigyen antacidszereket az utazására, ami minden igényt kielégíthet.

Vény nélkül kapható antihisztamin is nagyon fontos lehet. Soha nem lehet biztos abban, hogy mikor kapja el az allergia utazás közben, különösen akkor, ha egy másik ország felé tart. Ezeket a szabadon kapható gyógyszerek együtt kezelik a tüneteket, beleértve az orrot, a viszketést és a tüsszentést.

A vény nélkül kapható mozgásszervi betegségek gyógyszerei is hasznosak lehetnek, vagy a tengeri betegségre és hányingerre való pirulák. Semmi sem teheti tönkre úgy az utazásait, mint a repülőgépen, vonaton, buszon vagy hajón fellépő tengeri betegség vagy émelygés. Ahelyett, hogy egy hányingerre és szédülésre pazarolná el a vakációját, inkább vegyen be egy gyógyszert, így utazhat, mindenféle gond nélkül. Benadryl, is jó lehet, ez egy antihisztamin szintén mozgásszervi betegségek esetén alkalmazható, de vigyázzon mert álmosságot okozhat, így vezetés előtt nem vegye be.

Vény nélkül kapható köhögéscsillapítók vagy szupresszánsok, vagy köhögés elleni cseppek is fontosak. Megnövekedhet annak kockázata, hogy utazás közben megbetegszik, amikor egy olyan helyen van, ahol korábban még nem volt, és nem elég erős az immunrendszere. A köhögéscseppek ideiglenes enyhülést okozhatnak a fájó vagy kaparó toroknál, és elfojthatják a köhögést, így nem bosszantja a többi utazót.

Recepción kívüli fájdalom és lázcsillapító gyógyszer például Tylenol vagy Advil. A fájdalom és láz súlyos problémák, amik azonnali beavatkozást igényelnek. Ahelyett, hogy egész nap ágyban feküdne, szedjen fájdalomcsillapító és lázcsillapító gyógyszereket, így koncentrálhat az utazásra. Ezek a vény nélkül kapható gyógyszerek segíthetnek a szokásos utazási betegségekben, például a fájdalmas lábakban vagy a jet- lag okozta fejfájásban. Persze ha valakinek komoly láza van vagy fájdalma, akkor el kell mennie orvoshoz.

A vény nélkül kapható enyhe hashajtó is hasznos lehet az utazás alatt, mint például a Dulcolax. Csak azt mondom, hogy nem fogja megbánni, hogy ezeket is csomagolta a bőröndbe.

Recept nélkül kapható enyhe nyugtató vagy altató is fontos lehet. Lehet, hogy zajos helyen tartózkodik, vagy olyan körülmények között, hogy nem tud aludni. Akárhogy is, ezek az alvási segédeszközök biztosítják, hogy felfrissüljön és készen álljon a következő napi utazásra.

Tudom, hogy ez egy elég hosszú lista, és nem mindenkinek van ideje, főleg utazás előtt beszerezni mindezt a gyógyszert. De sokkal egyszerűbben is meg lehet ezt oldani, például ha neten rendeli meg ezeket. Mivel ezek recept nélkül kapható készítmények, ennek nincsen akadálya. De ebben az esetben is ügyelni kell arra, hogy megbízható forrásból rendelje meg ezeket. Mindenképpen egy rendes online patikából jobb ezeket beszerezni. A Prevenció patikából eredeti gyógyszereket és készítményeket lehet rendelni, akár még béres porcerő is van náluk, amit sokan szednek.

Ha mindez megvan, akkor már akármilyen autóstalálkozóra nyugodtan megyek, akár még külföldre is. Ha felkészülök minden eshetőségre, akkor nyugodtan élvezhetem az utat.