Autók helyett vissza nem térítendő napelem támogatásokat nézegettem

Nincsen valami sok fogalmam a napelemekről, a megújuló energiaforrásokról is csak annyit tudok, amennyit az iskolában tanítottak nekem. Mindig inkább az autók, azok működése vonzott, és ha esetleg valaki egy környezetbarát, elektromos autó működéséről szeretne beszélgetni, ahhoz hozzá is tudnék szólni. De a napelemek, azoknak a felszerelése és ilyesmik mindig is távol álltak tőlem. Mégis egy barátom megkért, hogy segítsek neki egy pályázat benyújtásában, ami a cége napelem parkjának építését segítené elő.

Nem tudom, miért engem kért meg, hiszen én eddig azt sem tudtam, hogy létezik napelemfarm telepítésére támogatás. Mindenesetre nem akartam cserben hagyni a barátomat, így megkérdeztem a szomszédomat, .aki nem régen telepített egy elég komoly napelem rendszert a házára, hogy milyen céggel csináltatta.

Valami ismeretség lévén a Pentele Solar nevezetű cég kivitelezte a napelemeit, de szólt, hogy mostanában inkább vállalatokkal foglalkoznak, emiatt a bizonyos támogatás miatt ugyanis nagyon megnőtt a napelemekre való kereslet.

Az oldalukon, a napelemprojekt.hu-n meg is találtam a pályázat pontos leírását és annak a feltételeit, sőt azt is, hogy miben tud segíteni ez a bizonyos cég. Gyakorlatilag onnantól kezdve, hogy szólunk nekik, hogy szeretnénk napelemeket, mindenben segítenek, a kivitelezést teljesen rájuk lehet bízni. Rengeteg tapasztalatuk van már a napelemekkel és azok telepítésével kapcsolatban, így bátran ajánlottam is őket a barátomnak, aki árajánlatot kért és a segítségükkel be is adta a pályázatot, ami reményeink szerint meghozza a szükséges támogatást és el is kezdhetik majd a közös munkát.