A szívószál jobb, mint a kipufogó

A párommal megismerkedésünk óta rajongunk az oldtimer Mustang-okért: tulajdonképpen már egy jó ideje arról álmodozunk, hogy majd egy csíkos cabrioval fogunk munkába és szórakozni járni, miközben a ’60-as évek valamely slágerét hallgatjuk a kocsirádióban.

A mai árak mellett persze, ezt nem olyan könnyű megvalósítani, arról nem is beszélve, hogy nekem még jogosítványom sincsen, így jelenleg az álom valóban csak vágykép szintjén marad.

Egyik ilyen álmodozós diskurzusunk alkalmával hallottuk egy hirdetésből, hogy hamarosan egy autóstalálkozó kerül megrendezésre. Valamilyen különös véletlen révén éppen az általunk annyira imádott autó-széria kerül majd reflektorfénybe – ezt külön kiemelték a reklám során – , így mondhatni kapva kaptunk az alkalmon.

Szeretném azt mondani, hogy földi halandónak is megfizethetőek voltak a jegyek, de sajnos nem így volt: kb. annyiba került nekünk ez az autóstalálkozó, mintha egy Guns ‘n’ Roses koncertre mentünk volna Bécsbe.

Ebből kifolyólag kénytelenek voltunk mérlegelni: megéri-e egy olyan eseményre ennyi pénzt kiadni, ahol csak láthatjuk az általunk annyira áhított járművet, és még csak nem is vezethetjük?

Hosszas tanakodás után egyértelműen arra jutottunk, hogy igen, megéri: egy autóstalálkozó ugyanis még mindig megvalósíthatóbb számunkra, mint egy oldtimer autó vásárlása.

Az anyagiakon kívül volt még egy kis bökkenő a témával kapcsolatban: az összejövetelt vidékre szervezték, tőlünk majdhogynem 2 órányira, így a gyalogos opció nem igazán merülhetett fel.

Arról nem is beszélve, hogy a hosszabb autóutakat egyszerűen nem bírjuk ki szívószálas ital nélkül. Erre mi sem tudtunk magyarázatot találni sok-sok év alatt, így sajnos nem is tudom leírni.

Még szerencse, hogy nem volt idegen számunkra a hunniakristaly.hu: annyi fekete és színes szívószálat tudtunk rendelni, amennyire csak szükségünk volt.

Ráadásul, a hunniakristaly.hu-nak köszönhetően a környezet is nagyobb biztonságban lehet: ugyanis természetes, lebomló anyagokból készülő szívószálak vásárlására is van lehetőség.

Amit még különösen szimpatikusnak találtunk az oldalon, az a műanyag ártalmasságáról szóló fejtegetés: a polimert tartalmazó műanyag ugyanis akár több száz év bomlási idővel is rendelkezhet, így nem kimondottan nevezhető a környezet szíve csücskének.

Ezért is örültünk neki annyira, hogy a hunniakristaly.hu-nál nem kell attól tartanunk, hogy miattunk fog elpusztulni a Föld: a lebomló műanyag ugyanis széndioxiddá, biomasszává és vízzé bomlik le.

Valójában kedvünkre válogathatunk, hogy mely természetkímélő anyagból készült szívószálat választjuk: lehetőség van kukoricakeményítőből, valamint szalmaszálból előállított szívószálak vásárlására is a hunniakristaly.hu-nál.

Ezek után sejteni lehet, hogy milyen nagy mosollyal vágtunk neki az autóstalálkozónak: teljesen megrészegített bennünket egyrészt a gondolat, hogy hamarosan élőben láthatunk egy OT Mustang-ot, másrészt pedig olyan szívószálakat használtunk, amivel nem ártunk senkinek és semminek.

A hunniakristaly.hu egyébként már máskor is nagy örömet szerzett nekünk: pár héttel ezelőtt rendeltünk egy törhetetlen tálat, amire – bénaságunk miatt – igencsak nagy szükségünk volt.

A tál szerencsére valóban megtartotta azt, amit a nevében ígért: nem tört darabokra, amikor kiejtettem a kezemből, hanem sértetlenül és makulátlanul hevert a földön.

Persze azt nem vittük magunkkal az útra: a szívószálak bőven megadták nekünk a környezettudatos és kényelmes utazás örömét.

A legjobb az egészben mindenesetre az volt, hogy láthattuk végre azt az autót, amiről évek óta álmodozunk: maga a látvány annyira sokat jelentett számunkra, hogy végül nem is bántuk azt, hogy a vezetés ezúttal elmaradt.

Biztosak voltunk benne, hogy egyszer lesz egy ilyen kocsink.