A székhelyünket pár napra az autóstalálkozó helyszínére helyeztük át

Manapság már sokan el se tudják képzelni az életüket autó nélkül. Sok érv szól mellette, de persze ellenérveket is találhatunk. Én elsősorban tömegközlekedéssel szoktam eljutni A-ból B-be, de a kocsi kényelme és az, hogy nem mástól függök, tényleg elég nagy motiváló tényező arra, hogy kocsiba szálljak. Pedig alapból nem vagyok egy nagy sofőr, ritkán is vezetek, de az autókat szeretem. Némelyik annyira szép, a régi autók különösen a kedvenceim. Úgyhogy nem volt kérdés, amikor megrendezésre került egy veterán autóstalálkozó a közelünkben, hogy ott leszünk. Izgatottan vártam az eseményt, egyrészt az élmény, látvány miatt. Másrészt, mert ezeken az eseményeken sokszor találkozok olyanokkal, akikkel az autószereteten kívül is nagyon jókat lehet beszélgetni. 

Ki gondolta volna, hogy ennyi mindent lehet tanulni egy autóstalálkozón?


Legutóbb például összebaráztunk egy úriemberrel, Gáborral, akinek saját vállalkozása van, és kicsit mesélt nekünk róla. Elmondta, hogy mivel foglalkozik a cége, mekkora, illetve elmesélte, hogy nemrég igénybe vették a székhelyszolgáltatást. Na, ezen felkaptam fejem. Keveset hallottam a székhelyszolgáltatásról eddig, és azt hittem, hogy nem egy legális dolog. Gábor azonban megnyugtatott, hogy egyáltalán nem illegális. Sőt, a szolgáltatás a 7/2017. IM rendelettel kompatibilis. Ő az interneten talált rá a Székhelyszolgáltatás expressz 1 órán belül – Budapest, Újlengyel weboldalára, és onnan tájékozódott, illetve végül velük is kötött szerződést. Megkértem, hogy meséljen róla picit, mert zavart, hogy ilyen félreinformált vagyok a témában. Szerencsére készségesen mondta el, hogy mit jelent a fogalom, miért érdemes igénybe venni.


 A székhelyszolgáltas tulajdonképpen olyan, mintha lenne egy központi irodánk titkárral vagy titkárnővel. Lényegében elvégzik helyettünk az adminisztrációs feladatokat, ezzel időt spórolva és lehetőséget adva nekünk, hogy az igazi üzlettel foglalkozhassunk. Gábor a https://szekhelyszolgaltatas24.hu/ weboldalon találta meg a számításait. Itt két szolgáltatást kínálnak. Az egyik egy IPA mentes székhelyszolgáltatás, a másik pedig egy budapesti. Mindkettő esetében a székhely menedzsment része, hogy a cég táblára kikerül a cég neve. Emellett minden levelünket átveszik, azokat szkellenelik, vagyis elektronikusan archiválják. Minden levelünket elpostázzák, e-mailben továbbküldik. Szakszerűen fogadják a hatóságokat, tűrik a kényszerintézkedéseket. 

Székhelyszolgáltatás expressz 1 órán belül - Budapest, Újlengyel
Te ismered a szolgáltatást?


A Székhelyszolgáltatás expressz 1 órán belül – Budapest, Újlengyel csapatával a szerződéskötés sem bonyolult. Legalábbis Gábor szavaiból ezt vettem ki. A kapcsolatot a honlapjukon tudjuk felvenni velük egy űrlap kitöltésével, illetve telefonon is megkereshetjük őket. Ha van ügyvédünk, akkor 1 órán belül megkapja a befogadót. Ha pedig nincs, akkor időpontot egyeztetnek velünk, illetve biztosítanak egy ügyvédet is. Ezt követően személyes találkozó keretén belül aláírjuk az iratokat a cégalapításhoz, cégmódosításhoz. Készpénzzel rendezzük az anyagiakat. Az ellenjegyző ügyvéd az ellenjegyzés után beadja a kész iratokat a cégbíróságra. Ők bejegyzik a cégalapítást, cégmódosítást. Ez az alapítás esetén néhány napot vesz igénybe. Cégmódosítás esetén pedig akár 15 nap is lehet. 

Hasznos információk akár későbbre is

Gábor arról is beszámolt nekünk, hogy ha csak érdeklődünk a téma iránt, akkor is érdemes ellátogatni a Székhelyszolgáltatás expressz 1 órán belül – Budapest, Újlengyel weboldalára, mert sok hasznos cikk is olvasható náluk. Nemcsak olyanok, amelyek a székhelyszolgáltatással kapcsolatosak, hanem sok olyan van, ami a cégalapításról szól. Azt is megtudhatjuk, hogy miért fontos jó könyvelőt találni, miért fontos a piackutatás mielőtt valamibe belevágnánk. Gábor is azt javasolta, hogy ha a jövőben mi vagy valamelyik barátunk, rokonunk cégalapításon gondolkozik, akkor ezeket mindenképpen olvassa el előtte.


Szóval igazán élménydús és hasznos autóstalálkozóban volt részünk, és most már azt is tudjuk, hogy mi az a székhelyszolgáltatás és miért érdemes igénybe venni. Ráadásul Gábor személyében egy nagyon kedves, és jólelkű embert ismerhettünk meg, szóval mindenképpen megérte részt venni a találkozón.