A fogzás volt az egyetlen baj az autóstalálkozón

A férjemmel az egyik kedvenc hétvégi programunk az az autóstalálkozó, ami mindig a mi városunk mellett található tó partján kerül megrendezésre. Idén sokat vacilláltunk, hogy az új családtag, drága Lilikénk miatt kihagyjuk-e a várva várt eseményt. Én azon az állásponton voltam, hogy felesleges bumlizni, mert úgyis nyűgös lesz, és haza kell mennünk. Meg persze féltem, hogy hirtelen túl sok inger érné egyszerre. Nem akartam, hogy egy pillanatig is rosszat tegyek a gyermekemnek.

Aztán persze eléggé húzott a szívem az autóstalálkozó felé, így végül a férjemnek sikerült meggyőznie, hogy hármasban menjünk ki. Mondván, mi baja lesz a gyereknek, maximum hisztizik egy kicsit. Az az igazság, hogy az elején úgy tűnt, Lili odavan a találkozóért, egyáltalán nem zavarta a zsivaj. Érdeklődéssel nézegette a kocsikat, integetett az embereknek, sokat mosolygott. Aztán hirtelen valamitől nyűgös lett… Mindenáron meg akart rágni mindent, amit egyébként már az azelőtti napokban is észrevettem.

Néhány nappal később jöttem rá, hogy Lilinél elkezdődött a fogzás időszaka. Kicsit megijedtem, mert valóban nyűgössé tette őt. Érezhetően fájdalmai voltak. Tudtam, hogy nem szabad pánikba esnem, de bármi áron könnyíteni akartam a csemetém problémáján. Elkezdtem böngészni a netet a fogzással kapcsolatosan, ekkor akadtam rá az imaginebaby.hu blogbejegyzésére.

Az egyik legtömörebb, egyben leglényegretörőbb cikk volt a témában, ráadásul tökéletes megoldást is kínálnak a fájdalmak enyhítésére. Igazából az összes pontban igazuk van. Igyekszem többet nem hasonlítgatni sem Lilit más csecsemőkhöz, sem magamat más szülőkhöz. A fogzást, mint rengeteg egyéb fejlődési szakaszt is, máshogyan élik meg a gyerekek. Sajnos Lilinek duzzadt az ínye, ingerlékeny és nyűgös. Ez azonban nem jelenti azt, hogy rosszabb más babánál, és azt sem, hogy ne lehetne kezelni a helyzetét.

Az egész azon dől el, hogy eléggé igyekszem-e megtalálni a lehető legmegfelelőbb módszert a kisbabám számára. Lehet szó gélről, hideg “borogatásról”, rágókáról, valami biztosan képes változást elérni a kellemetlen érzésekben. Ha pedig valahogy mégsem oldódik meg a probléma, akkor is igyekezni kell nem kétségbe esni, hiszen nincs, ami rosszabb annál, mint körmöt rágva böngészni az interneten működő praktika után. Egyszerű a megfejtés ebben az esetben is: a fogzás nem halálos és nem tart örökké!

fogzás

Én a rágókára mertem akkor esküdni, éppen ezért is vonzottak annyira az imaginebaby.hu által árusított színes kis rágómakik. Nemcsak a tény miatt, hogy rágóka, hanem mert gondosan elkészített és kialakított darabokról van szó. Minőségi és bababarát, BPA mentes anyagból készülnek. Alakjának köszönhetően minden oldalról könnyen megfoghatóak és hozzáférhetőek a babák számára. Ezenkívül a makik fején található egy kidudorodás is, ami arra szolgál, hogy a fogzás során sajgó ínyt masszírozza, ezzel is enyhítve a fájdalmat. Mivel kizárólag az imaginebaby.hu forgalmazza ezeket a hasznos cukiságokat, ne habozzatok legalább fogzás időszakában lecsekkolni a kínálatukat!

Én azt is kiemelném, hogy ezen termékeik egyben rendkívül esztétikusak, gyönyörű pasztell és élénk színek közül válogathatunk. Mi végül egy púderrózsaszínt rendeltünk, de ez már csak ízlés kérdése, biztosan megtaláljátok a kedvenc árnyalatotokat. A kiszállítás gyors volt, hiszen az imaginebaby.hu csapata tudja, ilyenkor a vásárlók mennyire várják csomagjukat. Lehetőség van személyes átvételre és csomagpontos kiszállításra is az ország több pontján, így nem kell aggódni, hogy bárkihez ne érne el a rágómaki!

Mióta megérkezett hozzánk, Lili alig tudja letenni, imádja a makiját. Úgy érzem, hogy a fogzás ellen Lili számára egy bevált ellenszerré vált, a kis motorikus mozgásai is sokat fejlődnek az új társával. Sőt az oldalon olvastam még, hogy a különböző krémek és gélek rendeltetésszerű feljuttatására úgyszintén tökéletes eszköz, így kipróbáltam. Valóban működőképes a felapplikálás a makival, ami tovább segített a fogzás okozta kellemetlenségek ellen.

A lehető legbiztonságosabb és legegyszerűbb módját adta meg az imaginebaby.hu a fogzási időszak átlendülésére. A termék elég nagy, 10,5 cm hosszú, szóval azon sem aggódom, hogy Lili lenyelné, vagy esetlegesen megsértené vele magát. Amikor pedig meg akarom tisztítani, csak beleteszem a mosogatógépbe, és voilá, már tiszta is! Jövőre már négyen megyünk az autóstalálkozóra, a makinkkal együtt.